"Uite atat ochiul avea..."
»  Vrei sa scrii pentru dePescuit.ro?      » Inregistrare    » Login
HOME
Crap
Rapitor
Stationar
Musca
Diverse
Atelier
Banc de probe
 Cum fac ?
Stiati ca ?
ANUNTURI
LACURI&BALTI
 

Cum pescuiesc pe namol?

22 iunie 2009 | Retine | Tipariti | 0 comentarii |
Salut! Pescuiesc des pe o balta namoloasa care stiu ca are crap. Din nefericire, apa este destul de mica si orice montura sau nada am incercat a fost fara rezultate. Ce as putea sa fac ? Thx. Dan
Salut Dan.  Pescuitul crapului in ape cu substrat namolos poate fi un adevarat cosmar pentru multi pescari, cele mai mari probleme punandu-le prezentarea nadei in astfel de cazuri.
In fapt, dificultatea vine din scufundarea plumbului in patul de namol si implicit a monturii, ruinand orice sansa de a prinde un peste.
Este mai mult decat dificil sa eviti scufundarea plumbului dar poti incepe prin a folosi un plumb ceva mai usor cu profil plat. Un alt amanunt este evitarea pe cat posibil a unei monturi sau a unui plumb inline, intrucat in ambele cazuri exista mari sanse sa se ingroape cu totul.

Un alt amanunt este lungimea monturii. In astfel de cazuri este de preferat sa folosesti o montura mai lunga, de aproximativ 30cm.
In ceea ce priveste nada, nadirea cu particule usoare sau boilies sparte iti va da un mic avantaj, aceastea penetrand mai greu stratul de namol datorita greutatii.
Ca momeala de carlig poti folosi absolut orice dar iti sugerez ca inainte de a lansa sa infigi un pufulet solubil in carlig. Acesta va taia mare parte din inertia aruncarii la aterizare, asezand montura intr-un mod natural pe substrat. Altfel spus, montura va pluti cca 10-20 de secunde, dupa care se va scufunda.
O alta alternativa este "lestarea" momelii de carlig cu un mic suport flotant - o jumatate de popup sau un bob de porumb flotant. Ca si in cazul pufuletelui, carligul tau va fi "greu" de ingropat in namol. Totusi, daca optezi pentru aceasta metoda, fa un test in prealabil, intrucat pozitia ideala de prezentare este chiar deasupra substratului (1-3cm) ... intr-un mic borcanel, arunca montura si vezi la ce inaltime se ridica. Acordeaz-o in functie de nevoi.

In momentul aterizarii plumbului pe un substrat namolos, este inevitabila o oarecare tulburare a apei. In ape cu caracter static, norul format se va risipi greu, momeala fiind practic aproape imposibil de gasit. Incearca sa folosesti momeli extrem de vizibile.
O alta abordare folosita cu succes de multi din pescarii din Romania este folosirea unui boilies flotant/pop-up imbracat in pasta in totalitate sau partial. In cazul acesta obtii atat vizibilitate maxima cat si o atractie rapida datorita pastei.

Fir intins.
Articole asociate:

Comenteaza si tu...| « Inapoi sus
Comentariu:
Nume si prenume:
Email:
Cod validare
 
Anunturi   46 anunturi active
· VAND SONAR + LANSETA SI MULINETA SHIMANO SPINING
Postat de munteanu bogdan 01 martie 2011, 8:40 AM
· coca navomodel nadit plantat
Postat de dorin ionita 04 februarie 2011, 11:57 AM
· Pescuit in strainatate
Postat de Zoltan -Adventurefishing 24 ianuarie 2011, 10:17 PM
· plute oblete
Postat de robert paul 14 ianuarie 2011, 10:49 PM
· barca pneumatica
Postat de DODENCIU GIGI ADRIAN 21 noiembrie 2010, 9:50 PM