"Pescarii nu mint niciodata..."
»  Vrei sa scrii pentru dePescuit.ro?      » Inregistrare    » Login
HOME
Crap
Rapitor
Stationar
Musca
Diverse
Atelier
 Banc de probe
Cum fac ?
Stiati ca ?
ANUNTURI
LACURI&BALTI
 

Okuma SLV #4-5

21 mai 2009 | Retine | Tipariti | 0 comentarii |
Pescuitul cu musca artificiala presupune folosirea unui ansamblu lanseta/mulineta/snur foarte bine echilibrat, de aceea incercam sa va facem o sugestie privind cea mai versatila clasa de mulinete de flyfishing si anume clasa 4-5, cu aplicatii specifice tarii noastre, atunci cand vine vorba de clean, pastrav, lipan.
Dupa cum bine stiti Okuma este una ditre firmele producatoare de mulinete cu un raport calitate pret excelent, indiferent de specificul  acestora, iar in acest test va prezentam una dintre mulinetele acestui producator destinate pescuitului la musca artificiala si anume Okuma SLV 4-5.

Okuma SLV #4-5

Impresii
Aparuta inca de anul trecut, seria SLV, ocupa deja un loc fruntas in top-ul vanzarilor fata de produsele similare ale companiilor concurente, fiind bine cunoscuta de pescarii consacrati flyfishing-ului.
De la prima vedere observi tamburul perforat large arbour  si culoarea argintie,  placuta si pret……. parca invitand sa o alegi din raft.

Detalii
Seria Okuma SLV este fabricata in Taiwan si cuprinde 5 mulinete ce acopera o plaja cuprinsa intre clasele 2/3 si 8/9.
Intreaga mulineta este construita din aluminiu si piese rezistente la coroziune, avand o greutate totala de doar136g. Prezinta tambur large arbour perforat pentru micsorarea greutatii si pentru a putea aduce un plus in recuperare.
Sistemul de franare multidisc micrometric permite un reglaj fin al eliberarii firului, permitand folosirea firelor subtiri, asigurand totodata succesul in drill cu cei mai nervosi pesti.
Rulmentul pe role directionaza miscarea de recuperare intr-o singura directie si asigura o schimbare rapida si usoara a partii de folosire a mulinenetei, stanga/dreapta.
Manerul plasat pe tambur este acoperit cu un strat de cauciuc anti-alunecare

Okuma SLV

Fisa tehnica
Capacitate: 100Yds/20lb backing + WF 5
Numar rulmenti: 1 rulment pe role
Tambur: aluminiu
Raport de recuperare:1:1
Frana: de precizie multidisc
Antirevers: infinit
Maner: anti-alunecare cauciucata
Greutate:136g

Okuma SLV

Test
Mulineta a fost echipata cu snur cormoran FlyCORE WF5F white si testata in doua partide  dedicate cleanului impreuna cu lanseta Flycor-Mr 4/5pe Arges si Neajlov.
De retinut ca se echilbreaza perfect pe lanseta mai sus amintita, formand un combo ce nu a reusit sa oboseasca bratul nici dupa 5 ore de pescuit, cu o singura pauza de 20 minute.
In ambele locatii am reusit capturarea unor cleni sariti de 400g, folosind tippet de 0.10mm si 0.12mm fara batai de cap prea mari, datorita franei ce functioneaza cursiv, usor de reglat.
Datorita finisajului bun snurul nu are de suferit in urma frecarii de marginea corpului mulinetei in timpul desfasurarii snurlui cu mana in cast pentru marirea lungimii de aruncare.
La intepare pe capat de lanseu exact la caderea mustei pe apa mulineta tide sa elibereze firul cu o inertie mai mare la inceput nepermitand ruperea tippet-ului subtire.
Intreaga mulineta este bine inchegata, fara jocuri, datorita pieselor componente de mare precizie ce asigura o recuperare silentioasa plina de forta

Okuma SLV - clean

Plusuri
Greutate redusa
Corp compact
Materiale de constructie anti-corozive
Tambur large arbour
Intretinere usoara

Minusuri
Tambur de rezerva inexistent pe piata romaneasca


Produs disponibil la Arrow Int si distribuitorii sai si la Fisela.
Articole asociate:

Comenteaza si tu...| « Inapoi sus
Comentariu:
Nume si prenume:
Email:
Cod validare
 
Anunturi   46 anunturi active
· VAND SONAR + LANSETA SI MULINETA SHIMANO SPINING
Postat de munteanu bogdan 01 martie 2011, 8:40 AM
· coca navomodel nadit plantat
Postat de dorin ionita 04 februarie 2011, 11:57 AM
· Pescuit in strainatate
Postat de Zoltan -Adventurefishing 24 ianuarie 2011, 10:17 PM
· plute oblete
Postat de robert paul 14 ianuarie 2011, 10:49 PM
· barca pneumatica
Postat de DODENCIU GIGI ADRIAN 21 noiembrie 2010, 9:50 PM