"90% din naluci prind pescari nu pesti ..."
»  Vrei sa scrii pentru dePescuit.ro?      » Inregistrare    » Login
HOME
Crap
 Rapitor
Stationar
Musca
Diverse
Atelier
Banc de probe
Cum fac ?
Stiati ca ?
ANUNTURI
LACURI&BALTI
 

Pe balta de la Noslac in a doua zi de Paste

24 aprilie 2009 | Retine | Tipariti | 1 comentarii |
Dupa o zi plina de abuzuri culinare trebuia neaparat sa urmeze si putina miscare. Asa ca luni, mi-am luat voblerele,  cateva shad-uri si direct spre Noslac. Pentru inceput m-am oprit pe malul Muresului (cursul actual se afla la maxim 300m de balta). Frumusetea si linistea cu care Muresul isi intampina fiecare “vizitator” (susurul apei, atacurile spectaculoase ale pestilor ce vanau insectele de sub filmul apei, copacii inverziti, florile, … totul) erau deranjate doar de cativa localnici “inarmati” cu scartase improvizate ce-si propusesera sa testeze viteza de reactie a pestilor adunati in apropierea pragurilor si a caderilor de apa (incercau sa urce in amonte pentru depunerea icrelor). Sa fie de vina criza, lipsa hranei sau doar a celor “sapte ani de-acasa”?!

In ajutorul celor care inca practica pescuitul sportiv, ca o alternativa mai putin costisitoare (inca nu se percep taxe suplimentare; este suficient permisul vizat pe anul in curs) pentru perioada de prohibitie, exista aceasta balta formata in urma schimbarii cursului Muresului. Aici, pe cele doua pontoane amenajate, cativa tineri pescuiau cu vergi de 5-6m rosioare si carasei folosind rame si arpacas fiert. Bravo lor! Se apropia de amiaza si soarele incalzea cu putere. Mi-am montat lanseta, am pus un Salmo Minnow Hot Perch Sinking de 5cm si am plecat in cautarea cumetrei. Primele lansari s-au soldat doar cu urmariri insistente ale bibaneilor. Schimbarea locului a fost de bun augur aducand si prima captura … tot un bibanel.Pe malul dinspre Mures, deschis si scaldat de razele soarelui n-am intalnit decat aceste bancuri de bibanusi insistenti si pofticiosi. Niciun atac de stiuca. Pe malul opus, aflat la baza unui deal impadurit, cu locuri greu accesibile, am observat cum obletii si rosioarele adunate in numar mare in straturile superficiale ale apei sareau panicati in toate directiile in incercarea lor disperata de a ramane in viata. Am luat o lanseta mai scurta (copacii cresc pana in apropiere malului apei, crengile groase stau aplecate deasupra luciului apei, facand astfel dificila lansarea) si am plecat spre acea zona. Prima lansare cu Rapala Rattlin CHS de 5cm aduce si primul “stilou”. Incepeau sa apara si surprizele placute. Am insistat in acelasi loc dar fara rezultate. Putin mai sus, aproape de locul in care se varsa in balta un paraias care aduna apa mai multor izvoare de pe deal, am vazut un “culoar” de 30-40m lungime si 80-100cm latime facut probabil de lisite sau ratele salbatice prin vegetatia care acoperea aproape in intregime suprafata apei. Am pus un shad Relax Kopyto Fluo/Galben/Verde de 7cm pe un jig Owner nr.2/0 si 7g si am lansat. De cum a atins apa a si fost atacat de o marla curioasa. Apoi a urmat alta.

Am insistat mult in acea zona schimband diverse naluci, dar fara rezultat. Soarele se apropia cu rapiditate spre apus. Era timpul sa plec.
Inainte de plecare am privit inca o data balta incercand un exercitiu de imaginatie. Cum ar fi daca toti am pescui sportiv, am aduna resturile rezultate in urma partidei de pescuit si am elibera macar exemplarele aflate sub limita legala? Cred ca nu este imposibil. Haideti sa-ncercam impreuna!
Articole asociate:

1 comentarii | « Inapoi sus
- roland popcev | 03.06.2009 21:57:49
Bravo! Super articol!
   

Comenteaza si tu...| « Inapoi sus
Comentariu:
Nume si prenume:
Email:
Cod validare
 
Anunturi   46 anunturi active
· VAND SONAR + LANSETA SI MULINETA SHIMANO SPINING
Postat de munteanu bogdan 01 martie 2011, 8:40 AM
· coca navomodel nadit plantat
Postat de dorin ionita 04 februarie 2011, 11:57 AM
· Pescuit in strainatate
Postat de Zoltan -Adventurefishing 24 ianuarie 2011, 10:17 PM
· plute oblete
Postat de robert paul 14 ianuarie 2011, 10:49 PM
· barca pneumatica
Postat de DODENCIU GIGI ADRIAN 21 noiembrie 2010, 9:50 PM