"Uite atat ochiul avea..."
»  Vrei sa scrii pentru dePescuit.ro?      » Inregistrare    » Login
HOME
Crap
Rapitor
Stationar
Musca
Diverse
Atelier
Banc de probe
Cum fac ?
Stiati ca ?
ANUNTURI
LACURI&BALTI
 

Bullhead

16 iulie 2011 | Salmo | Retine | Tipariti | 3 comentarii |
Apa cristalina, curent puternic, gropi adanci, structuri submerse si substrat pietros sunt locurile unde un Bullhead se simte ca acasa. Intotdeauna eficient, ocolind obstacolele cu o maiestrie admirabila, exceleaza in a scoate pradatorii din locurile de panda. In momentul in care ai pus mana pe el, pregateste-te pentru marea aventura.
Bullhead


Salmo Bullhead: Este construit din lemn de balsa, in trei variante, Sinking, Floating si SDR-Super Deep Runner, forma si detaliile sale imitand perfect pestii din familia Gobio(ex: guvide).
Pictat in totalitate manual, in 2009, paleta de culori ofera 4 modele, detaliile fiind ultra realistice iar cromatica imitand perfect aspectul unui guvid sau biban.
Culori disponibile: HP, HBD, CYP, BD.
Ca marime, Salmo ofera trei variante, 4, 6 si 8 cm.

Salmo Bullhead - in actiune continua din 1991

Recomandat in marimile mici floating si sinking pentru pescuitul cleanului si pastravului de talie mijloci-mare, iar SRD-ul si marimile mari, in pescuitul salaului, stiucii si somnului.

Fisa tehnica Salmo Bullhead
Fisa tehnica Salmo Bullhead


Recomandari pescuit
In curent rapid poti pescui Bullhead-ul lansand atat in amonte cat si in aval, pentru o eficienta maxima recomandandu-se totusi un lanseu in amonte urmat de o recuperare liniara. Naluca va descrie un arc de cerc, taind curent piezis, ajungand intr-un sfarsit chiar la picioarele tale. In cazul in care doresti sa pescuiesti la trena este ideal ca voblerul sa fie pastrat la o distanta de cca. 30m de barca.
Atunci cand bati zonele pietroase, nu-ti fie frica de contactul cu substratul. Foloseste un Bullhead 6 SDR ce iti va permite sa 'atingi' zonele aparent inaccesibile dintre pietre. Este zona in care marii pradatori isi duc veacul si inevitabil atacurile nu vor intarzia mult ...

Bullhead in actiune
sursa foto: Salmo Gallery

In fapt, marele secret in pescuitul cu un Bullhead este 'jucatul'  in zona de atac a rapitorului, momentul in care acesta se sesizeaza fiind usor de remarcat, deoarece in mod cert va fi urmat indeaproape de atac.
Un avantaj major il constituie evolutia, modelele SDR spre exemplu nefiind similare celor din aceeasi clasa. Daca atuul unui SDR uzual este dat de barbeta alungita ce scurma de-a dreptul substratul, Bullhead va evolua deasupra acestuia, evitand agataturile prin rasturnare in momentul contactului cu un obstacol, indiferent ca este vorba de o piatra, praguri, stepi sau structuri lemnoase.

Biban la Salmo Bullhead
sursa foto: Salmo Gallery

Si daca o astfel de evolutie nu este de ajuns, trebuie sa stii ca un Bullhead iti da flexibilitate maxima, avantajul de a controla diverse adancimi cu rezultate fantastice.
Faptul ca desi inventat in 1991 este inca pescuit cu succes, ar trebui sa iti spuna multe. Singurul amanunt care s-a schimbat in toti acesti ani a fost culoarea, aceasta perfectionandu-se de-a lungul timpului, in conformitate cu numarul mare de ore petrecute pe apa de catre field-testerii Salmo.

Salmo Bullhead
sursa foto: Salmo Gallery

Bullhead este devastator atat in pescuitul de suprafata cat si in cel pe substrat sau in structuri, cu rezultate notabile atat in apa curgatoare precum si pe lacuri sau balti.
Cand pescuiesti cu un Bullhead se recomanda utilizarea unei agrafe de prindere, pentru a permite un joclejer si o evolutie naturala.

Disponibil la Energofish, colaboratorii sai si la Fisela.

3 comentarii | « Inapoi sus
- Dream | 26.05.2009 07:09:46
Cine mai are salmo din balsa e fericit. se misca cu totul siferit fata de cele din spuma
- tbb | 25.05.2009 12:05:06
dream - ai dreptate. modelul a fost fabricat si din balsa. probabil ca pe piata americana inca mai gasesti!
- Dream | 25.05.2009 08:00:45
Este din spumja poliuretanica, nu din lemn de balsa!
   

Comenteaza si tu...| « Inapoi sus
Comentariu:
Nume si prenume:
Email:
Cod validare
 
Anunturi   46 anunturi active
· VAND SONAR + LANSETA SI MULINETA SHIMANO SPINING
Postat de munteanu bogdan 01 martie 2011, 8:40 AM
· coca navomodel nadit plantat
Postat de dorin ionita 04 februarie 2011, 11:57 AM
· Pescuit in strainatate
Postat de Zoltan -Adventurefishing 24 ianuarie 2011, 10:17 PM
· plute oblete
Postat de robert paul 14 ianuarie 2011, 10:49 PM
· barca pneumatica
Postat de DODENCIU GIGI ADRIAN 21 noiembrie 2010, 9:50 PM