"Uite atat ochiul avea..."
»  Vrei sa scrii pentru dePescuit.ro?      » Inregistrare    » Login
HOME
Crap
Rapitor
Stationar
Musca
Diverse
Atelier
Banc de probe
 Cum fac ?
Stiati ca ?
ANUNTURI
LACURI&BALTI
 

Despre nalucile Salmo Hornet

16 februarie 2009 | Retine | Tipariti | 0 comentarii |
Buna ziua. Sunt un novice in ale spinningului. De fapt, in primavara aceasta m-as apuca mai serios si as insista mai mult. Ma puteti ajuta in alegerea voblerelor? Spre exemplu, am tot auzit vorbindu-se si am vazut prin magazinele de profil, la un pret bun, dar in multe marimi, forme si culori, Salmo. Imi puteti spune cate ceva despre fiecare? Multumesc anticipat. Szekely Arpad.
Despre nalucile Salmo Hornet


Buna Arpad. Salmo este o alegere buna care te poate salva din multe situatii care par initial inabordabile. Am sa-ncerc sa-ti prezint separat cateva dintre cele mai utilizate modele. Pentru inceput despre Salmo Hornet.

Este posibil sa nu-ti atraga atentia in mod deosebit la prima vedere, dar acest mic crankbait este total revolutionar. Este fabricat in intregime numai din spuma de mare cu densitate ridicata, renuntandu-se complet la lemnul de Balsa si/sau la foarte cunoscutul material plastic. Din acest motiv, Salmo Hornet este un crankbait foarte rezistent, pastrandu-se intact si dupa o folosire indelungata in cele mai dificile si diverse conditii si medii (pietre, bolovani, muscatura sau dintii pestilor, etc.). O alta caracteristica importanta a voblerelor Hornet este actiunea agresiva, adancimea relativ mare la care evolueaza si gama foarte variata de rapitori carora li se adreseaza (stiuca, biban, pastrav, clean, avat, salau). Modelele DR (Deep Runner) si SDR (Super Deep Runner) sunt special concepute pentru pescuitul la adancimi mari. Barbeta lunga ajuta voblerul sa coboare rapid prin masa apei si sa “sara” practic peste aproape orice obstacol, reducand semnificativ numarul agataturilor. Aceste modele si-au dovedit eficacitatea de-a lungul timpului in lupta cu salaii “seriosi”.  Voblerele din gama Hornet sunt prezente in 5 marimi (2,5cm, 3,5cm, 4cm, 5cm si 6cm) si 13 culori.

Biban la Salmo Hornet
sursa foto: Salmo Gallery

Cum pescuim cu Salmo Hornet?

In cazul in care lansam in amonte naluca va trebui recuperata putin mai repede decat ar fi purtata in mod normal de catre curent. In cazul in care lansam in avalul raurilor vom tine naluca pe loc pana cand ajunge la adancimea la care intentionam sa pescuim. Apoi recuperam foarte incet. Oprim. Apoi recuperam. Si tot asa.  In cazul baltilor sau al lacurilor de acumulare se comporta foarte bine indiferent de metoda folosita : trolling sau casting. Pentru o evolutie optima a nalucii va trebui sa folosim si echipamentul adecvat : lanseta trebuie sa fie una sensibila, din gama Light, agrafele si/sau vartejele folosite trebuie sa fie mici si usoare, iar firul trebuie sa fie de cea mai buna calitate.
Articole asociate:

Comenteaza si tu...| « Inapoi sus
Comentariu:
Nume si prenume:
Email:
Cod validare
 
Anunturi   46 anunturi active
· VAND SONAR + LANSETA SI MULINETA SHIMANO SPINING
Postat de munteanu bogdan 01 martie 2011, 8:40 AM
· coca navomodel nadit plantat
Postat de dorin ionita 04 februarie 2011, 11:57 AM
· Pescuit in strainatate
Postat de Zoltan -Adventurefishing 24 ianuarie 2011, 10:17 PM
· plute oblete
Postat de robert paul 14 ianuarie 2011, 10:49 PM
· barca pneumatica
Postat de DODENCIU GIGI ADRIAN 21 noiembrie 2010, 9:50 PM