"90% din naluci prind pescari nu pesti ..."
»  Vrei sa scrii pentru dePescuit.ro?      » Inregistrare    » Login
HOME
Crap
Rapitor
 Stationar
Musca
Diverse
Atelier
Banc de probe
Cum fac ?
Stiati ca ?
ANUNTURI
LACURI&BALTI
 

Pregatirea libelulelor pentru nada si carlig

30 aprilie 2009 | Retine | Tipariti | 0 comentarii |
Utilizate intensiv in competitii, dar si in partidele de stationar, libelulele (larvele de Chironomus) si-au dovedit rapid eficienta devenind practic nelipsite de pe “listele de cumparaturi” ale fiecarui pescar. Dar, pe cat sunt de cautate pea tat sunt de fragile si de sensibile. Cum am aflat dintr-un articol anterior, ele se pastreaza la la rece pe un pat de ziare umezite. Odata desfacut pachetul, larvele vor aparea ca un tot unitar, fiind foarte greu de separat. Pentru cazul in care vrem sa le adaugam peste nada praf, un pas foarte important este gasirea unei modalitati rapide de separare a libelulelor, pentru a putea fi raspandite uniform in compozitia finala. O astfel de pudra propun si cei de la Sensas – Decollix Special Fouillis.



Pentru pregatirea/separarea libelulelor pentru carlig, lucruri sunt mult simplificate. Este suficienta folosirea unei mici cutii dreptunghiulare si a unei site. Sita se va pune deasupra cutiei.



Vom umple cutia cu apa pana cand partea posterioara a sitei va fi acoperita. Acum vom pune libelulele. In scurt timp bulgarele initial format din libelule, se va descompune iar larvele vor fi uniform imprastiate pe intrega suprafata a sitei.
Articole asociate:

Comenteaza si tu...| « Inapoi sus
Comentariu:
Nume si prenume:
Email:
Cod validare
 
Anunturi   46 anunturi active
· VAND SONAR + LANSETA SI MULINETA SHIMANO SPINING
Postat de munteanu bogdan 01 martie 2011, 8:40 AM
· coca navomodel nadit plantat
Postat de dorin ionita 04 februarie 2011, 11:57 AM
· Pescuit in strainatate
Postat de Zoltan -Adventurefishing 24 ianuarie 2011, 10:17 PM
· plute oblete
Postat de robert paul 14 ianuarie 2011, 10:49 PM
· barca pneumatica
Postat de DODENCIU GIGI ADRIAN 21 noiembrie 2010, 9:50 PM