"Lansez incet, la baza stufului ..."
»  Vrei sa scrii pentru dePescuit.ro?      » Inregistrare    » Login
HOME
Crap
 Rapitor
Stationar
Musca
Diverse
Atelier
Banc de probe
Cum fac ?
Stiati ca ?
ANUNTURI
LACURI&BALTI
 

"Adaptarea" firului impletit

17 aprilie 2009 | Retine | Tipariti | 0 comentarii |
In acest articol mi-am propus sa va-mpartasesc doua mici “secrete” care pot schimba soarta unei partide de pescuit la rapitor. Astfel, in cazul in care optam pentru folosirea unui fir impletit fluo sau viu colorat (galben sau rosu) pentru a putea urmari in orice moment traiectoria nalucii prin apa, trebuie sa stim ca firul este la fel de vizibil si pentru peste, mai ales in ape limpezi. Acest lucru reprezinta un dezavantaj pentru pescar. Pentru a evita pierderea unor momente importante cu schimbarea tamburului este suficient sa coloram primii 50-100cm de fir cu un marker permanent negru.

In acest fel noi vom putea urmari permanent naluca, iar pestii nu vor mai speriati de culorile tipatoare ale firelor impletite.
Al doilea truc se refera la  situatia in care pescuim la salau cu aceleasi fire impletite. Pentru a pastra avantajele vizuale ale firelor impletite viu colorate si pentru o prezentare cat mai eficienta a nalucii in apa, putem folosi un inaintas din monofilament (fluorocarbon) cu o lungime de 80-100cm.Pentru a legarea inaintasului de firul principal (cel impletit) se recomanda utilizarea nodului Blood (prezentat pe larg intr-un articol anterior). Aceasta metoda permite o miscare libera si foarte naturala atat a plasticelor cat si a voblerelor, fara a starni suspiciuni in randul salailor.
Articole asociate:

Comenteaza si tu...| « Inapoi sus
Comentariu:
Nume si prenume:
Email:
Cod validare
 
Anunturi   46 anunturi active
· VAND SONAR + LANSETA SI MULINETA SHIMANO SPINING
Postat de munteanu bogdan 01 martie 2011, 8:40 AM
· coca navomodel nadit plantat
Postat de dorin ionita 04 februarie 2011, 11:57 AM
· Pescuit in strainatate
Postat de Zoltan -Adventurefishing 24 ianuarie 2011, 10:17 PM
· plute oblete
Postat de robert paul 14 ianuarie 2011, 10:49 PM
· barca pneumatica
Postat de DODENCIU GIGI ADRIAN 21 noiembrie 2010, 9:50 PM