"90% din naluci prind pescari nu pesti ..."
»  Vrei sa scrii pentru dePescuit.ro?      » Inregistrare    » Login
HOME
Crap
Rapitor
 Stationar
Musca
Diverse
Atelier
Banc de probe
Cum fac ?
Stiati ca ?
ANUNTURI
LACURI&BALTI
 

Bomba-montura pentru ape curgatoare

31 martie 2009 | Retine | Tipariti | 0 comentarii |
Poate cea mai cunoscuta si folosita montura in pescuitul cu momitor pe ape curgatoare. Este o montura simpla, usor de realizat si foarte eficienta. Pentru constructia ei avem nevoie de un arc simplu, nelestat, fir impletit rotund pentru strune, carlige foarte “agere” si rezistente (ex. Owner Cut Chinu 50339, nr. 4-5-6), un alt fir impletit mai gros, rezistent la scamosare si rupere (teflonat, fuzionat termic sau chiar Lead Core), un vartej, un opritor (bilute anti-soc din cauciuc) si un plumb culisant (sau cu agrafa in cazul folosirii unui anti-tangle) aplatizat.
Cu unul dintre capetele firului impletit mai gros vom lega arcul momitor, iar cu cealalta vartejul, avand grija ca distanta dintre ele sa fie de 35-40cm.Vom lega minim 4 carlige cu firul impletit rotund (cel mai subtire), lasandu-le strunele putin mai lungi decat lungimea arcului. Acestea vor fi atasate de inelul arcului, de-o parte si de alta (2-2) a nodului principal (cel realizat cu Lead Core). Acum, firul principal, cel de pe tamburul mulinetei, va fi trecut prin plumb, prin opritor si-l vom lega de vartej. Acum montura este gata.
Momitorul poate fi incarcat cu mamaliga (simpla, amestecata cu halva, srot de floarea soarelui sau aditivi praf) sau chiar cu nada. Carligele vor fi ascunse in momitor (intotdeauna cu varful spre exterior!) pentru evitarea agataturilor. Incercati-o si rezultatele nu vor intarzia sa apara.
Descrierea procedeului.
Articole asociate:

Comenteaza si tu...| « Inapoi sus
Comentariu:
Nume si prenume:
Email:
Cod validare
 
Anunturi   46 anunturi active
· VAND SONAR + LANSETA SI MULINETA SHIMANO SPINING
Postat de munteanu bogdan 01 martie 2011, 8:40 AM
· coca navomodel nadit plantat
Postat de dorin ionita 04 februarie 2011, 11:57 AM
· Pescuit in strainatate
Postat de Zoltan -Adventurefishing 24 ianuarie 2011, 10:17 PM
· plute oblete
Postat de robert paul 14 ianuarie 2011, 10:49 PM
· barca pneumatica
Postat de DODENCIU GIGI ADRIAN 21 noiembrie 2010, 9:50 PM