"Uite atat ochiul avea..."
»  Vrei sa scrii pentru dePescuit.ro?      » Inregistrare    » Login
HOME
Crap
Rapitor
Stationar
Musca
Diverse
Atelier
 Banc de probe
Cum fac ?
Stiati ca ?
ANUNTURI
LACURI&BALTI
 

Rookie 662MH

16 februarie 2009 | Retine | Tipariti | 0 comentarii |
Poate mai mult decat orice alt segment al pescuitului, piata de spinning este inundata de varietatea de lansete pe care o ofera. De la cele generaliste, ce iti permit un pescuit universal, pana la cele de nisa, specializate, construite dedicat pentru pescuitul cu un anumit tip de naluci.
Indiferent catre care categorie te indrepti, sunt cateva amanunte ce merita luate in seama, pentru a plia lanseta achizitionata pe nevoiele tale.
Astazi in teste, Sakura Rookie ROS 662MH 1.98m/7-30 gr, un bat tare, din doua segmente, ce isi doreste sa acopere zone celor care au depasit de mult faza de amator si se indreapta vertiginos catre profesionism.

Sakura Rookie 662MH
Sakura Rookie 662MH si Sert Morpheo 2007FD

Impresii
Primul amanunt notabil remarcat in vizionarea lui Rookie 662MH a fost faptul ca pe langa husa cu 2 compartimente din material textil primesti si o husa rigida din material plastic, tip tub pentru transportul lansetei. As putea spune ca este un avantaj, multi din competitorii acestui bat neoferind asa ceva. Cosmetica este placuta, senzatia primei atingeri inspirand soliditate si incredere. Poate un pic cam tipatoare culorile folosite(parere subiectiva) dar sunt convins ca se datoreaza exclusiv design-ului nipon.
Dealtfel, ca un mic preview a ceea ce urmeaza sa citesti as putea spune ca Rookie mi-a dat senzatia de design si calitate japoneza facute pentru piata europeana.
Calitatea carbonului este ireprosabila si putand fi observata cu usurinta atat pe blank cat si pe spigot.

Inele Fuji Sic aliniate perfect, pentru lanseuri de mare distanta
Inele Fuji Sic aliniate perfect, pentru lanseuri de mare distanta

Detalii
Rookie este un bat all-around, care acopera o plaja mai larga de utilizare. Desi cotat ca medium heavy, si sustinut de detaliile tehnice pentru aceasta treapta, poate fi folosit cu usurinta si pentru altceva decat jiguri mari. E un bat cu care poti jerkui si se comporta exceptional, poti arunca o lingurita cu o precizie uimitoare, poti plimba un popper pentru avat sau chiar poti utiliza in exces ceva crankuri din barca.
E fabricat in intregime din carbon de inalta modularitate in doua segmente cu mufare pe tip spigot, are actiune ultra rapida si putere mare, pe scurt e un bat mic (1.98m) dar extrem de nervos.

Inel de varf si inel de fuga
Rookie 662MH - inel de varf si inel de fuga

Echipare: 8 inele Fuji Sic cu un singur picior, mandrina Fuji cu neopren pentru o priza solida, butt grip cu pastila metalica pentru echilibrare.
Blank-ul beneficiaza de un strat de lac mat bine uniformizat, fara defecte de fabricatie(bule de aer). Pe matisari stratul de lac este dublat, pentru o rezistenta sporita.

Inele Fuji Sic
8 Inele Fuji Sic

Test
Pentru a-l testa pe Rookie am facut doua partide de salau-stiuca pe Darvari. Ca parteneri, am ales doua produse, tot din zona Sert-Sakura, in speta Morpheo 2007FD si Bass Braid Dynacast 0.18mm, mulineta pentru alura solida si greutatea redusa ce completau acest bat si il echilibra corect, iar firul pentru faptul ca este recomandat de catre producator a se utiliza cu aceasta lanseta.
Am testat puterea de lansare, exactitatea pe care ti-o da acest bat in lanseu, comportamentul pe recuperare si drill si usurinta in utilizare.

Mufare pe tip spigot
Mufare pe tip spigot

Putere
Fie ca a fost vorba de 7 grame, de 12 grame sau 20 de grame, senzatia vizavi de efortul depus pentru a lansa este putere. Batul te ajuta imens, lungimile atinse facandu-ma sa exclamez in mod placut. Dealtfel, marimea inelelor, asezarea lor si forta blancului dau un tot-unitar complet, certificand faptul ca poti atinge distante considerabile. Rookie flexeaza extrem de putin pe lansare, revine rapid, vibratiile din blanc fiind aproape inexistente.
In fapt, in zona de 10-17 grame m-am simtit cel mai bine, fie ca a fost vorba de crankuri sau jiguri.

Rookie 662MH - in test cu jig de 17g
Rookie 662MH - in test cu jig de 17g

Recuperare
Desi ferm si rigid, pe recuperare, contactul nalucii cu substratul il simti extrem de bine. Mai mult decat atat, dupa o oarecare perioada de experimentat, incepi sa faci diferenta intre natura socurilor transmise in maner. Stepii, pragurile, namolul si pietrele le poti distinge natural.
Pe recuperare lenta, tarand jigul pe substrat, Rookie este impecabil, in cazul jerk-ului cu o naluca de aproximativ 10-14 grame(Husky Jerk, Vision One Ten)  fiind de-a dreptul placut, varful revenind usor pe recuperare, cu minimum de presiune asupra nalucii.

Buttgrip - pastila metalica pentru echilibrarea blankului
Buttgrip - pastila metalica pentru echilibrarea blankului

Ergonomie
Desi putin supradimensionat pentru un astfel de bat, manerul este usor de palmat, iar cotorul stil levier de crap nu este deranjant, indiferent de stilul de recuperare folosit. Lungimea batului permite multe tipuri de miscari, marele plus capatandu-l la sectiunea responsivitate.
In directa concordanta cu indemanarea pescarului, Rookie este docil si permite aproape orice fel de lanseu, joc sau recuperare.

Ansamblu echilibrat perfect - Rookie 662MH si Morpheo 2007FD
Ansamblu echilibrat perfect - Rookie 662MH si Morpheo 2007FD

Pret si aplicatii
Pretul este undeva in jurul a 460Ron sau 110Eur, putin cam mare ar spune unii. Totusi, vizavi de calitatea si echiparea oferita pentru acest nivel, pare perfect justificat.
Rookie este o lanseta ce poate fi folosita cu usurinta atat din barca cat si de pe mal, indiferent de tipul de naluca ales. Este un bat ce iti poate creste exactitatea si eficienta lanseurilor. Daca atentia ti se indreapta catre un bat rigid si ferm, capabil sa te ajute in driluri cu pesti mari, merita sa il iei in seama si pe Rookie 662MH.

Mandrina si levier
Rookie 662MH - duplon metalic, mandrina si levier

Plusuri
- calitatea blankului, mandrinei si a inelelor
- usurinta in utilizare

Minusuri
- doar din 2 bucati
- cosmetica putin tipatoare

Nota: 9.2
Articole asociate:

Comenteaza si tu...| « Inapoi sus
Comentariu:
Nume si prenume:
Email:
Cod validare
 
Anunturi   46 anunturi active
· VAND SONAR + LANSETA SI MULINETA SHIMANO SPINING
Postat de munteanu bogdan 01 martie 2011, 8:40 AM
· coca navomodel nadit plantat
Postat de dorin ionita 04 februarie 2011, 11:57 AM
· Pescuit in strainatate
Postat de Zoltan -Adventurefishing 24 ianuarie 2011, 10:17 PM
· plute oblete
Postat de robert paul 14 ianuarie 2011, 10:49 PM
· barca pneumatica
Postat de DODENCIU GIGI ADRIAN 21 noiembrie 2010, 9:50 PM