"Pescarii nu mint niciodata..."
»  Vrei sa scrii pentru dePescuit.ro?      » Inregistrare    » Login
HOME
Crap
Rapitor
Stationar
Musca
Diverse
Atelier
 Banc de probe
Cum fac ?
Stiati ca ?
ANUNTURI
LACURI&BALTI
 

Kopyto Ripper - test de lac

15 noiembrie 2008 | Retine | Tipariti | 1 comentarii |
Fabricant de naluci moi de origine poloneza, Relax este un nume ce nu mai are nevoie de prezentare, modelele Kopyto si Aqua fiind responsabile pentru capturi impresionante in Europa, atat ca numar cat si ca greutate.
Kopyto Ripper - test de lac


Intro: De cele mai multe ori, in ceea ce priveste bibanul, este greu sa gasesti o naluca care da rezultate 100%. Desi extrem de lacom, uneori pur si simplu ignora orice alternativa, fie ca este vorba de o rotativa, o oscilanta, un twister sau un mini-vobler. In astfel de momente, orice pescar apeleaza la experienta, la modele de success care au dat rezultate in trecut.
Desi fara mare notorietate pe piata, Ripper de la Relax este marketat a fi chiar solutia pentru cazurile in care bibanii sunt apatici si mofturosi.
Fermecat de culorile naturale si de forma atractiva, am luat Kopyto Ripper si l-am pus pe "bancul de probe".

Despre Relax: Fabricant de naluci moi de origine poloneza, Relax este un nume ce nu mai are nevoie de prezentare, modelele Kopyto si Aqua fiind responsabile pentru capturi impresionante in Europa, atat ca numar cat si ca greutate.

Impresii: La prima vedere, dincolo de forma specifica Kopyto, cu coada segmentata - paletata siĀ  corp hidrodinamic, prima impresie este data puterea culorilor. Sunt vii, chiar daca optiunile nu sunt foarte multe .. personal am avut in test doar 6: rosu, alb, pearl, chartreuse, verde glitter, si portocaliu-rosu.
Coada reprezinta 50% din corp, este dintr-un singur segment(2 la modelul Kopyto) si se termina cu o paleta supradimendisionata, lucru ideal pentru recuperari rectilinii.
Ambalajul lasa insa de dorit, neputand concura cu unul de provenienta americana sau japoneza.

Biban la Kopyto Ripper

Test: Am ales ca Darvari, un lac excelent pentru teste datorita biotopului fantastic de care dispune, folosind "arsenalul" insiruit mai jos
Lanseta: Evergreen Feather TIP TCSS-62ULST
Mulineta: Daiwa Exist Steez 2004
Fir: Powerline Fluoro Si 0.16mm
Jiguri: Eagle Claw 1/32oz - cap rosu, chartreuse, alb - nr. 6

Inghitit - Kopyto Ripper

Lestare: Desi mic, lungimea sa fiind de aproximativ 3.5cm, Ripper poate fi lestat atat usor cat si mediu fata de dimensiunile lui. Comportamentul ideal pare sa il aiba atunci cand se folosesti jiguri cu greutate redusa, de maxim 2-3g, acestea permitand o bataie ampla a cozii si miscari atractive pe cadere.
Lansarea insa este influentata direct de utilizarea greutatii reduse, maximul pe care l-am putut atinge fiind aproximativ 15-18m.
In ceea ce priveste marimea carligului, un nr.6 sau nr.4 par a fi arhisuficiente pentru intepare si un comportament normal in apa (a se citi cat mai putine agataturi).

Smallmouth ?

Recuperare: Pe recuperare lenta se comporta lenes, bataile cozii neinscriindu-se in categoria miscari atractive pentru biban, sporirea vitezei pana spre definitia de medie, cu pauze pentru mici "jerkuri" parand a fi miscarea ideala.

Cu spinul jigului iesit ...

Capturi: Pe recuperare medie, fara miscari laterale ale lansetei, cu mici pauze de stationare, combinand din modul de "joc" al unui crankbait cu cel de jerking: 11 bibani + 2 salai pana in limita legala.
Pe recuperare medie in stil fierastrau, s-a dovedit a fi mai apatic pentru biban si mult mai atractiv pentru salau: 3 bibani + 9 salai cu dimensiuni cuprinse intre 300g si 1kg.
Majoritatea rezultatelor au fost obtinute la urmatoarele culori: pearl + jig cu cap rosu, chartreuse + cap galben, rosu + cap rosu, neputand sa spun insa daca unul dintre ele a facut furori. Am prins la toate, dar parca acestea trei s-au distantat putin.
Partida a durat 2h. Vremea a fost imposibila - ceata si 1-3 grade celsius.

Kopyto Ripper Pearl

Ripper s-a comportat excelent atat cand l-am pescuit pe deasupra unui pat de iarba cat si cand a fost jucat pe substrat moale sau tare.
Materialul este moale si flexibil, coada nu se rupe usor(a fost de-a dreptul maltratata de dintii salailor si nu am pierdut niciuna), singura atentionare pe care o am este - taiati spinul jigului in momentul in care executati montarea - la prima muscatura a unui biban violent corpul shad-ului va fi strapuns de catre acesta.

La poza inainte de eliberare

Concluzie: merita investia.
Raspunsul la intrebarea "De ce?" vine firesc ... pentru ca prind.
Articole asociate:

1 comentarii | « Inapoi sus
- edi_curiosul | 14.01.2009 15:35:16
da, asa e, kopyto e ideal pe apa necurgatoare: http://www.youtube.com/watch?v=Utb7SB3bOLk&feature=channel_page http://www.youtube.com/watch?v=5NJVLJp97u8&feature=channel
   

Comenteaza si tu...| « Inapoi sus
Comentariu:
Nume si prenume:
Email:
Cod validare
 
Anunturi   46 anunturi active
· VAND SONAR + LANSETA SI MULINETA SHIMANO SPINING
Postat de munteanu bogdan 01 martie 2011, 8:40 AM
· coca navomodel nadit plantat
Postat de dorin ionita 04 februarie 2011, 11:57 AM
· Pescuit in strainatate
Postat de Zoltan -Adventurefishing 24 ianuarie 2011, 10:17 PM
· plute oblete
Postat de robert paul 14 ianuarie 2011, 10:49 PM
· barca pneumatica
Postat de DODENCIU GIGI ADRIAN 21 noiembrie 2010, 9:50 PM