"Uite atat ochiul avea..."
»  Vrei sa scrii pentru dePescuit.ro?      » Inregistrare    » Login
HOME
Crap
Rapitor
Stationar
Musca
Diverse
Atelier
Banc de probe
Cum fac ?
Stiati ca ?
ANUNTURI
LACURI&BALTI
 

Viermusii

09 noiembrie 2008 | Retine | Tipariti | 1 comentarii |
Viermusii


Viermusii de carne reprezinta una dintre cele mai atractive momeli pentru pescarii care prefera pescuitul pestilor din balti, lacuri si ape curgatoare. Este destinata in special atragerii pestilor pasnici, dar nu trece neobservata nici  de catre avatii, clenisorii si mrenele de mici dimensiuni.

 

Pot fi procurati de la magazinele de specialitate sau de la vanzatorii ambulanti. Cei din urma, dornici de castiguri imediate, ‘trec’ peste mirosul greu de suportat si-si incropesc propriile ‘ferme’ de viermusi.

 

n sezonul cald, intr-un recipient a carui parte inferiora este inlocuita cu o sita deasa din material metalic, se depun diverite bucati de carne, oase,etc.. In foarte scurt timp vor fi ‘vizitate’ de o multime de muste. Acestea vor depune pe respectivele bucati de carne, binecunoscuta ‘musita’, respectiv ouale. In cateva zile, din oua vor iesi mici viermusi ce se vor hrani cu materialul depus initial. Partea inferioara a primului recipient, se va aseza deasupra altui vas, al carui substrat a fost acoperit in prealabil cu nisip sau rumegus. Cand viermusii ating marimea optima (cele mai mari exemplare nu pot depasi in grosime diametrul gaurilor sitei) vor cadea in ultimul recipient. De aici, vor fi depozitati in cutii al caror capac e prevazut cu numeroase orificii pentru aerisire, la temperaturi relativ scazute (4-6°C), in pivnita sau frigider. Important! Nu de putine ori, viermusii sau ramele pastrate in frigider, in cutii al caror capac avea gauri al caror diametru era superior grosimii lor, s-au plimbat nestingheriti prin frigider, poposind in cele din urma sub capacul ce acoperea diferite oale sau cratite cu mancarea gatita pentru a doua zi. Urmarile sunt lesne de imaginat sau, si mai rau, de reamintit.

 

In cazul in care nu sunt pastrati la temperaturi scazute, viermusii isi vor urma cursul normal al evolutiei, transformandu-se-n pupe. La randul lor, fiind foarte utilizate in pescuitul sportiv. Se pastreaza ca si viermusii, la temperaturi scazute, o perioada indelungata. Daca nu, urmatoarea etapa presupune aparitia mustelor. Nu de putine ori, cutiile cu viermusi uitate-n rucsac, la. urmatoarea partida de pescuit, adaposteau adevarate roiuri de muste.

 

Viermusii sunt prezenti in diferite culori (alb, rosu, galben,verde,etc). Deasemenea, pot fi adunati, separati (in cazul momirii cu prastia) sau parfumati (continutul anumitor spray-uri este pulverizat asupra viermusilor din carlig).

 

Se pescuieste cu unul sau mai multi viermusi pe carlig, sau in combinatie cu larvele de libelula (chironomus) sau cu ramele.

 

 

 

       
     
Articole asociate:

1 comentarii | « Inapoi sus
- matrasel | 18.11.2008 13:19:55
pofta buna
   

Comenteaza si tu...| « Inapoi sus
Comentariu:
Nume si prenume:
Email:
Cod validare
 
Anunturi   46 anunturi active
· VAND SONAR + LANSETA SI MULINETA SHIMANO SPINING
Postat de munteanu bogdan 01 martie 2011, 8:40 AM
· coca navomodel nadit plantat
Postat de dorin ionita 04 februarie 2011, 11:57 AM
· Pescuit in strainatate
Postat de Zoltan -Adventurefishing 24 ianuarie 2011, 10:17 PM
· plute oblete
Postat de robert paul 14 ianuarie 2011, 10:49 PM
· barca pneumatica
Postat de DODENCIU GIGI ADRIAN 21 noiembrie 2010, 9:50 PM